LawRato

Maintenance Wide Is Professionaly Qualified


22-Nov-2023 (In Divorce Law)
If wife is professionaly qualified more then husband and even working and earning the same as husband is husband still liable to pay her anything
Answers (3)

Answer #1
743 votes
Hello Good morning I'm Advocate Vivek Mishra well according to your case it depends on court what it decide as per law you have to clarify she is highly qualified for further more details kindly contact me so that I can elaborate you in proper manner . thank you
Helpful? LawRato LawRato
Answer #2
904 votes
if wife is professional qualified or working as husband or earn more then husband or same as husband it's not mandatory to pay her or its not fix that not pay. it's all about discretion power of the presiding officer. PO depend on condition or presentation front of judge.
Helpful? LawRato LawRato
Answer #3
953 votes
Yes. She can still apply for maintenance under Section 125 CRPC. However the amount of maintenance can be challenged in court to be either completely denied or significantly lessened. In such cases both your wife and you will have to attach your income proof on affidavit for court to decide.
Helpful? LawRato LawRato

Disclaimer: The above query and its response is NOT a legal opinion in any way whatsoever as this is based on the information shared by the person posting the query at lawrato.com and has been responded by one of the Divorce Lawyers at lawrato.com to address the specific facts and details.

Report abuse?

Comments by Users

No Comments! Be the first one to comment.

"lawrato.com has handpicked some of the best Legal Experts in the country to help you get practical Legal Advice & help."