LawRato

Share in property of married deceased son?


28-Sep-2023 (In Civil Law)
In case of death of an Married deceased Son,whether father,Mother and Widow of the deceased can claim equal share in the Property.
Answers (3)

Answer #1
679 votes
Yes, the father mother and the widow wife can claim as legal heirs. If the deceased son having children they also come as legal heirs. The sharing of property may be decided mutually by all legal heirs.
Helpful? LawRato12+ LawRato
Answer #2
718 votes
His share will be same as that he is alive.But his share will be equally shared among all the legal heirs of the deceased person. whenever you raise a doubt over property shares, you write about your religion also. so that the answer could be accurate.
Helpful? LawRato12+ LawRato
Answer #3
932 votes
As per the Hindu succession Act, section 8 deals with the property of a male who died intestate that the mother and the widowed of the deceased can claim equal share in the property , since they are in Class I heirs. Father cannot claim equal share or share, because he is class II heirs of the ACt.
Helpful? LawRato17+ LawRato

Disclaimer: The above query and its response is NOT a legal opinion in any way whatsoever as this is based on the information shared by the person posting the query at lawrato.com and has been responded by one of the Divorce Lawyers at lawrato.com to address the specific facts and details.

Report abuse?

Comments by Users

No Comments! Be the first one to comment.

"lawrato.com has handpicked some of the best Legal Experts in the country to help you get practical Legal Advice & help."