LawRato

Maintenance of Wife after Divorce On Mutual Consent


10-Oct-2023 (In Divorce Law)
Is it possible to ask for maintenance of wife after divorcing on mutual consent? My earning is very less. To survive, I will require monetary support.
Answers (2)

Answer #1
629 votes
yes it is possible, the husband would be bound to pay if wife is not living on adultery and she cannot maintain herself it is the sole discretion of the court as well as most orders are passed in favour of woman whatever you earn twenty five percent you will have to shed out without a choice
Helpful? LawRato LawRato
Answer #2
809 votes
obviously a female can claim for maintenance from his husband after getting divorce the records which are available to her are maintenance under section 125 of code of criminal procedure and the provision of personal law or special law she is required to file a petition before the competent court for claiming the maintenance from husband. she is entitled to get the maintenance until she remain chaste or till sher remarries
Helpful? LawRato LawRato

Disclaimer: The above query and its response is NOT a legal opinion in any way whatsoever as this is based on the information shared by the person posting the query at lawrato.com and has been responded by one of the Divorce Lawyers at lawrato.com to address the specific facts and details.

Report abuse?

Comments by Users

No Comments! Be the first one to comment.

"lawrato.com has handpicked some of the best Legal Experts in the country to help you get practical Legal Advice & help."