LawRato

Can a daughter claim full share in father's property


09-Oct-2023 (In Family Law)
Can a daughter under hindu law claim herself to be the sole owner of her father's property, after her father's death. Here the point is that father did'nt made any will and there is one illegitimate son of his too.
Answers (1)

Answer #1
714 votes
Dear friend as per your question and according to hindu succession amendment act 2005 section 6 daughter claim only her share. Because all legal hairs have rights same in property according to hindu succession amendment act schedule 1 st
Helpful? LawRato20+ LawRato

Disclaimer: The above query and its response is NOT a legal opinion in any way whatsoever as this is based on the information shared by the person posting the query at lawrato.com and has been responded by one of the Divorce Lawyers at lawrato.com to address the specific facts and details.

Report abuse?

Comments by Users

No Comments! Be the first one to comment.

"lawrato.com has handpicked some of the best Legal Experts in the country to help you get practical Legal Advice & help."